Публикувана от Илияна Димова на 21 Януари 2013
![]() | Необходими продукти за 3 порции: 1 ч.ч. нарязани червени чорбаджийски чушки (може вместо чорбаджийски да се сложат други червени пиперки) 1 ч.ч. нарязан на ситно праз 1 ч.ч. настъргани едро моркови 2 суп. лъж. нарязан пресен магданоз 1 скилидка чесън зехтин около 3 суп. лъж. 1 суп. лъж. краве масло 1/2 каф.чашка кисело мляко 1 суп. лъж. ориз черен пипер и сол на вкус щипка червен пипер 1-2 чаени лъж. брашно |
Слагаме зеленчуците заедно с черен пипер и червен пипер да се задушат в зехтина и кравето масло с малко вода. Като останат на мазнина добавяме брашното и наливаме около 5 ч.ч. вода. Сипваме ориза и поръсваме магданоза. Посоляваме на вкус. Варим до готовност. Изключваме котлона и застройваме с киселото мляко, разредено с малко вода. |