Публикувана от Владимир Петровски на 02 Февруари 2013
Необходими продукти комплект от рибна глава, опашка, перки и месо от сьомга кромид лук картофи моркови прясна чушка 1-2 люти чушки олио 1,5 л вода сол на вкус смлян черен пипер мащерка и девисил - сухи | |
Сваряваме добре рибната глава в тенджера под налягане за 17 мин. от момента на завирането. Охлаждаме и внимателно обезкостяваме. Опашката и перките изхвърляме. Отделяме месото настрани и прецеждаме бульона. След това в него сваряваме зеленчуците, нарязани на по едро. Поръсваме с подправките. Парчетата сьомга, заедно с месото от обезкостената глава връщаме обратно при другите продукти. Оставяме всичко отново да поври 5-6 минути и сервираме. |