Публикувана от Мима Фортунова на 02 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти заленчуци около 500- 600 г смесени зеле и моркови магданоз 1/2 връзка 70 г (1 каф.чашка) захар 70 мл. (1 каф.чашка) оцет сол около 20 г (1 суп.лъж.) или на вкус 30 мл (около 1/2 каф.чашка) олио 2 аспирина |
Нарязваме зелето на лентички, а морковите настъргваме на едро ренде. Добавяме нарязан магданоз. Отделно смесваме продуктите за маринатата заедно с аспирините и заливаме зеленчуците. Разбъркваме добре. Салатата престоява 24 часа в затворен съд. Може да се консумира веднага или да сложим в бурканчета без да се вари. Получават се около 3 малки бурканчета с винт. |