Публикувана от Диана Димитрова на 23 Март 2013
![]() | Необходими продукти 5 яйца 4 ябълки 400 гр. брашно 200 гр. захар 1 кафена чашка олио 1 пак. бакпулвер 1 пак. ванилия масло за намазване на тавичката пудра захар за поръсване на сладкиша |
Яйцата и захарта се разбиват за около 5 минути. При непрекъснато бъркане се добавя и олиото. Пресятото брашно се разбърква с бакпулвера, а ябълките се обелват и настъргват на едно ренде. Смесват се с разбитите яйца и захарта и постепенно се добавят брашното и ванилията, като се разбърка с дървена лъжица. Намазваме тавичката с масло и сипваме сместа. Пече се до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса. Наръсва се с пудра захар. |