Публикувана от Даниела Иванова на 26 Март 2013
![]() | Необходими продукти 4 яйца 1 ч.ч захар 1 бакпулвер 1 ч.ч брашно какао готов шоколадов крем за торта 250 мл прясно мляко 80 гр масло сладко от ягоди |
Най напред приготвяме крема по указанията на опаковката, за което са ни необходими прясното мляко и маслото и оставяме крема да престои около час в хладилник. През това време приготвяме блатовете от яйцата, захарта, бакпулвера и брашното. Получената смес разделяме на две равни части, като към едната добавяме една суп.лъж. какао. Изпичаме блатовете. След това с подходяща купичка изрязваме кръгове в средата на всеки блат и разменяме парчетата, така че да се получи шахматно оцветяване на тортата. След това намазваме единия блат с част от крема и обилно количество сладко от ягоди. Поставяме следващия блат и отново намазваме тортата с шоколадовия крем. |