Публикувана от Диана Димитрова на 30 Март 2013
Необходими продукти 1 кг свински пържоли 500 гр пресни гъби 350 мл бяло вино (може и червено, според предпочитанията) 2 ч.ч. вода 180 гр. топено сирене (една опаковка) 180 гр. топено пушено сирене (една опаковка) 2 глави кромид лук чесън на прах червен пипер черен пипер сол олио | |
Нарязваме гъбите, лука, топеното сирене и пушеното топено сирене на колелца. Нарязваме свинското месо на пържоли или на по-малки парчета (както предпочитате). Започваме да редим гювеча. На дъното сипваме малко олио колкото да покрие дъното. Слагаме пържолите. Подправяме ги с черен пипер, червен пипер, чесън на прах и сол. Слагаме от лука, гъбите, топеното сирене и пушеното топено сирене. Отново пържоли, подправки и лук, гъби, топено сирене. Редим до изчерпване на количествата, като преценяваме продуктите, така че най-отгоре да е от топеното сирене. Сипваме отново олио, водата и виното. Аз предпочитам да има повече сос и за това понякога сипвам повече вода, ако искате пържолите да бъдат по-сухи може да намалите от водата и виното. Затваряме гювеча и слагаме в студена фурна. Включваме фурната на 250 градуса. Печем около час и половина, като периодично разбъркваме. След това махаме капака и оставяме още около половин час да хване коричка. Добър апетит! |