Публикувана от Веселина Константинова на 31 Март 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 6 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно за сиропа: 1 и1/2 ч.ч вода 1 ч.ч. захар 50 цвята горски теменужки крем І-ви вид: 1 пакетче нишесте 500 мл. прясно мляко 1 к.ч. захар щипка лилава безвредна боя крем ІІ вид: 2 пакетчета суха сметана 1/2 ч.ч. студено прясно мляко за гарниране: цветни кокосови стърготини 1 пакетче бонбони виолетки свежи горски виолетки |
Разбийте яйцата със захарта на пяна. Добавете брашното. Разделете сместа на две части и изпечете два блата /в единия добавете безвредна лилава боя за сладки/. Сложете водата да заври със захарта и добавете цветчетата теменужки. Сиропирайте изстудените блатове. Във врящото мляко добавете захарта и изсипете нишестето, разтворено с малко студена вода. Бъркайте непрекъснато до готовност. Оцветете с лилава безвредна боя. Слепете двата блата с крема, в който сте прибавили и няколко счукани бонбони - виолетки. Разбийте сметаната със студеното мляко и намажете тортата отгоре. Гарнирайте с цветчета от горски виолетки, а по страните поръсете със счукани виолетови бонбони. |