Публикувана от Десислава Трифонова на 02 Май 2013
Необходими продукти 250 г леща 3-4 стръка зелен лук 1-2 стръка зелен чесън 1-2 моркова 2 картофа 1 червен пипер 2-3 с.л. брашно 3 с.л. олио червен пипер сол копър чубрица девисил /на вкус/ | |
Лещата се измива добре. Накисва се във вода. Зелените лук и чесън се нарязват на ситно. Морковите и картофите се режат на кубчета. Пиперът се реже на ситно. В дълбока тенджера се изсипва лещата. Добавя се вода. След като заври се добавят морковите, картофите, пипера, чесъна и лука. Подправя се с копър, чубрица, девисил и сол. Запръжката се прави като олиото се загрява и в него се пържи до златисто брашното, след това се добавя червения пипер. Така направената запръжка се изсипва в сварената леща и се разбърква добре. Оставя се за няколко минути на котлона докато се сгъсти. Добър апетит! |