Публикувана от Веселина Константинова на 04 Май 2013
![]() | Необходими продукти за тестото: 5 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. прясно мляко 1 кубче прясна мая 1 к.ч. олио 3-4 с.л. маргарин 1 ч.ч. начупени орехи щипка сол брашно колкото поеме за меко тесто /около 1 кг./ 2 праха ванилия 1 с.л. ром за намазване на козунаците: 2 жълтъка захар за поръсване орехови ядки |
Разтворете маята в хладкото мляко. Пресейте брашното и изсипете маята, яйцата, захарта и щипката сол. Добавете олиото, маргарина, ванилията и рома. Замесете меко тесто. Ударете го в плота около 100 пъти. Оставете го да втаса на топло. Разточете кори, наръсете ги със счукани орехи и увийте на руло. Сплетете по 2-3 плитки и оформете козунаците в тавичка. Намажете отгоре с жълтък, поръсете с кристална захар и гарнирайте с орехови ядки. Оставете отново да втаса. Печете във фурна по-продължително време на около 110-150 градуса. |