Публикувана от Диана Димитрова на 31 Май 2013
Необходими продукти 2 яйца 1 ч.ч. пудра захар 3 с.л. мед 1 к.л. сода 1 пак. канела 1 ч.ч. олио брашно 1 шоколад 2 с.л. масло кокосови стърготини | |
Към пресятото брашно добавяме яйцата, пудрата захар, содата, канелата, олиото и меда. Започваме да омесваме продуктите, като постепенно добавяме още брашно до получаването на меко тесто. Оформят се малки топчета и леко се приплесват. Редят се в намаслена тава. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като се изпекат се оставят да изстинат хубаво. Разтопяваме шоколада и маслото и топим меденките в сместа. По желание поръсваме отгоре и с кокосови стърготини. Подреждат се върху фолио или поднос, докато шоколада изстине върху меденките. |