Публикувана от Цветослава Киркова на 11 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 2 готови шоколадови рула 15 бр. двуцветни пурички с ванилов крем 8 бр. бисквити закуска 250 гр. течен шоколад 150 мл. течна сладкарска сметана 150 гр. заквасена сметана 1 пак. желатин 100 мл. краве прясно мляко |
Нарежете рулата на парчета и подредете по дъното и стените на форма за торта. Пригответе крема, като смесите разбитата течна сметана със заквасената сметана и течния шоколад. Добавете и разтопения на водна баня желатин. Изсипете крема върху рулата, отгоре наредете потопените в мляко бисквити и сложете в хладилника за около 1 час. Обърнете тортата върху поднос и намажете с разбита течна сметана, украсете по желание. Моята украса е от натрошени пурички, с които облепих стените на тортата, отгоре подредих още няколко пурички и направих украса с шприц. |