Публикувана от Илияна Димова на 12 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 1-2 яйца 1 чаена чаша прясно мляко 1 каф.лъжичка бакпулвер щипка сол щипка джинджифил около 50 г сирене 50 г настърган кашкавал брашно за тесто по-гъсто от боза |
Смесваме жълтъците с прясното мляко. Прибавяме и джинджифил. Сипваме брашното, смесено с бакпулвера и натрошеното сирене. Прибавяме кашкавала. Отделно разбиваме с щипка сол белтъците да станат на твърда пяна и прибавяме внимателно към другата смес. Изпичаме тиганичките на тиган с незелепващо покритие, леко намазан с мазнина. Сипваме от тестото със супена лъжица и изпичаме от двете страни равномерно до готовност. |