Публикувана от Добринка Петкова на 14 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 4 яйца 250 г захар 150 мл прясно мляко 150 мл олио 300 г брашно 1 бакпулвер 2 с. л. какао 1 крем за торти 3 банан 150 мл сладкарска сметана 1/2 лимонова кора |
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Към тях прибавете млякото, олиото и накрая пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте добре и разделете сместа на две части. Към едната добавете какаото, а към другата настъргана лимонова кора. Застелете форма с диаметър 24-26 см с хартия и започнете да сипвате от двете смеси последователно в центъра на формата.Първо лъжица кафява смес, после лъжица бяла и така докато свършат и двете.Печете на 180 градуса около 30-35 минути или до суха клечка. Извадете готовият блат и го оставете да се охлади. Разрежете го на две части. Сложете единият блат в подходяща чиния. Сиропирайте го леко с компот от праскови, отгоре изсипете половината от крема (приготвен според указанието на опаковката) и захлупете с вторият блат. Сиропирайте и изсипете другата част от крема. Загладете и наредете разрязаните на две по дължина банани. Разбийте сметаната и я нанесете върху бананите, поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад. |