Публикувана от Сия Рибагина на 09 Юли 2013
![]() | Необходими продукти 1/2 връзка пресен магданоз 1 бр.яйце 1 щипка кимион 1 ч.л. чубрица 1 ч.ч. зеленчуков бульон 1 ч.л. червен пипер 50 мл. зехтин 100 мл. краве прясно мляко 20 гр. хляб 100 гр. галета 1 кг. червен лук 100 гр. зелен грах 1 бр.червени чушки 1 щипка черен пипер млян 500 гр. кайма смес |
Филията хляб се накисва в млякото. Изцеждаме я и прибавяме каймата, яйцето, нарязаната червена чушка, граха (от консерва) и нарязаната на ситно глава лук. Разбъркваме и добавяме подправките - черен пипер, смлян кимион, магданоз и чубрица. Омесваме каймата и оформяме кръгли кюфтета, които овалваме в галета. В тенджера загряваме зехтин и слагаме кюфтетата да се запържат за няколко минути. Когато кюфтетата станат златисти прибавяме нарязания лук, червения пипер и кубче зеленчуков бульон, разтворен в 1 ч.ч. топла вода. Оставяме на тих огън да се задуши за 20 мин. По желание кюфтенцата се гарнират с печени картофи. |