Публикувана от Живка Андонова на 12 Октомври 2011
Необходими продукти 1/2 кг. телешко шкембе 200 мл. прясно мляко 50 гр. краве масло 2 ч. л. сол 3 ск. чесън, 100 ml оцет лют червен пипер | |
Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона. Маслото се запържва и се изсипва при шкембето, заедно с прясното мляко, като се бърка постоянно. Чесънът се пресова и се смесва с оцета, като най - добре е това да стане няколко часа преди сервиране, за да могат вкусът и ароматът на чесъна и оцета да се смесят. Шкембето се сервира със соса от чесън и оцет, като се предлага допълнително и счукан, или едро млян лют червен пипер. |