Публикувана от Веселина Константинова на 01 Август 2013
Необходими продукти за блата: 3 яйца 350 гр. кисело мляко 1/2 с.л. сода бикарбонат 1 ч.ч. захар 3 с.л. олио 4 с.л. какао 2 прахчета ванилия 250 гр. брашно за крема: 500 мл прясно мляко 300 мл вода 1 ч.ч. захар 2 пакета нишесте "Какао" за глазура: 1 пакет шоколадов крем без варене на Д-р Йоткер за гарниране: кора от 1 лимон 3 блокчета Кит-кат 200 мл сметана | |
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, киселото мляко, содата бикарбонат, ванилията и разбъркайте. Прибавете брашното, какаото и бъркайте до хомогенна смес. Разделете сместа на три части и изпечете блатове. Смесете млякото, водата, захарта и сложете да заври. Разбийте нишестето с 1/2 ч.ч. вода и го прибавете към врящата смес, при непрекъснато бъркане. Намажете блатовете с крема и сглобете тортата. Разбийте крема без варене по указанията пакетчето начин. Глазирайте горния блат. Разбийте сметаната с миксер и украсете. Поръсете с настъргани лимонови корички. Настържете блокчетата Кит-кат на едро ренде и декорирайте блатовете. Охладете за около час преди консумация. |