Публикувана от Илияна Димова на 16 Август 2013
![]() | Необходими продукти за около 10-12 кюфтенца: 1/2 чаена чаша леща, 1/2 ч.чаша ориз 2 глави лук 2 домата 1 морков черен пипер и босилек на вкус 1-2 суп.лъж.нарязан пресен магданоз сол олио за панировката: малко царевично брашно 2 яйца |
Измиваме, сваряваме и отцеждаме лещата от водата. В 3-4 лъж.олио и малко вода задушаваме нарязаните морков, лук, черен пипер, босилек и магданоз. Добавяме ориза, сварената леща и нарязаните домати. Наливаме 2-3 ч.чаши вода, посоляваме и варим до готовност (да поеме течността). Охлаждаме сместа и оформяме кюфтенца, които овалваме в царевично брашно, потапяме в разбити яйца и изпичаме във фурна до готовност. |