Публикувана от Ивелина Станчева на 18 Август 2013
![]() | Необходими продукти 220 гр. брашно 20 гр. мая от кубче или 1 пакетче суха мая 80 гр. масло 100 гр. захар 60 мл. прясно мляко 2 яйца есенция лимон или ванилия 1 с.л ром щипка сол 50 гр. стафиди, накиснати в 50 мл ром 1 кутия локум 1/2 кутия лимонови резанки |
В топлото прясно мляко се разтваря маята и се остава да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се прибавят млякото с маята, разбитите яйца със захарта, мекото масло, ванилия, настъргана лимонова кора, рома и щипка сол. Разбърква се с лъжица до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Оставя се да втаса около 30 минути. След това се прибавят накиснатите в рома стафиди и се разбърква отново. Във форми за мъфини с помощта на лъжица се слага 1 с.л от тестото, парче локум и се покриват с още 1 с.л тесто. Втасват отново около 15 минути. Пекат се на 180 С. |