Публикувана от Анелия Терзиева на 13 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти За кексовата смес: 1 малко пакетче масло 3 яйца 1 чаена чаша захар 3 суп.лъжици какао 1 бакпулвер 2 чаени чаши брашно 1 чаена чаша прясно мляко За глазурата: 1 кафена чаша прясно мляко 1 кафена чаша захар 5 суп.лъжици какао 1/2 пакетче масло |
Разбиваме маслото и захарта до побеляване. Отделяме белтъците от жълтиците. Жълтъците прибавяме към сместта от захар и масло. Прибавяме млякото. След това добавяме пресяти брашното и бакпулвера към сместта и накрая добавяме белтъците, разбити на сняг. Към половината смес добавяме какаото. В намаслена кексова форма изливаме част от бялата смес, отгоре изливаме кафявата и завършваме с бялата. Печем в предварително загрята фурна. От останалите продукти сваряваме глазура и заливаме с горещата смес добре изстиналия кекс. |