Публикувана от Диана Димитрова на 28 Септември 2013
Необходими продукти 3 яйца 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. олио 1 ч.ч. захар 1 бакпулвер 3 ч.ч. брашно 1 натурален шоколад | |
В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта, докато захарта се стопи. Бавно и на тънка струя се добавя олиото, като разбиването с миксера продължава. След това се добавя и млякото, отново бавно и на тънка струя, бакпулвера и постепенно и брашното - лъжица по лъжица. Добавяме брашно, докато сместа стане достатъчно гъста за кексово тесто. Нарязваме шоколада на кубчета и го прибавяме към сместа, като разбъркваме с шпатула колкото да се смесят шоколада и кексовата смес. В тавичка за мъфини нареждаме хартийки за печене, намазваме ги с малко олио и сипваме от сместа във всяка формичка. Пълним около 2/3 от обема, за да има място да се надигат. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. |