www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 29 Октомври 2013

Зелен фасул с кюфтенца

Необходими продукти
1 буркан зелен фасул консерва
1-2 глави лук
250 г кайма
2 суп.лъжици ориз
чубрица
кимион и черен пипер на вкус
1 кубче пилешки бульон
1 ч.лъж.червен пипер
брашно
олио
1/2 каф.чашка бяло вино

От каймата, ориза, чубрица, кимион и черен пипер оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно. В малко олио запържваме леко кюфтенцата, добавяме нарязан лук, фасул от консерва, черен пипер на вкус и 1 ч.лъж.червен пипер. Ръсваме брашно 1 суп.лъжица и наливаме вода. Натрошаваме пилешки бульон. Може да налеем 1/2 каф.чашка бяло вино и готвим до готовност, без да покриваме с капак, за да не изкипи ястието.