Публикувана от Шери Курт на 07 Ноември 2013
Необходими продукти 1 свински джолан 4 скилидки чесън 4-5 стръка магданоз 50 гр. меко масло черен пипер червен пипер сол 1 с.л. зехтин горчица лимонов сок бяло вино 500 гр. картофи 200 гр.бамя 200 гр.грах 200 гр.зелен боб 1 морков | |
Забърква се смес от чесъна, нарязан на ситно, магданоза, парченцата масло, черния, червения пипер, солта и зехтина и с нея се шпикова джоланът. Парчето месо се обтрива с горчица, малко червен пипер, черен пипер и сол. Полива се с лимонов сок, маринова се в бяло вино с малко водичка и се оставя да престои така 5-6 часа. Пече се в предварително загрята фурна 2 часа на 200 градуса под фолио. След час и половина се повдига фолиото, намазва се обилно с масло и се добавят зеленчуците отстрани, овкусени със сол, черен пипер, червен пипер и малко чесън на прах. |