Публикувана от Веселина Константинова на 07 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти за тестото: 1 кубче мая 1 к.ч. олио 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 800-900 гр брашно за гарниране: колбас кисела краставичка доматен концентрат царевица гъби настърган кашкавал |
Разтворете кубчето мая в 1 ч.ч. вода. Прибавете солта, захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете маята да втаса. В дълбока купа пресейте брашното, изсипете втасалата мая. Прибавете още около 1 1/2 ч.ч. хладка вода, олиото и замесете меко тесто. Покрийте тестото и оставете да втаса. Накъсайте тестото на топки и от всяка топка оформете лодка. Намажете всяка лодка с доматен концентрат, сложете колбас, царевицата, кисела краставичка и парченца гъби. Настържете кашкавал. Оставете 5-10 мин. да втасат отново и изпечете в сгорещена фурна до готовност. |