Публикувана от Веселина Константинова на 13 Ноември 2013
Необходими продукти за блата: 3 яйца 1 ч.ч. захар 300 мл. кисело мляко 1 ч.ч. брашно 2 пакетчета пшенично нишесте 1 ч.л. сода бикарбонат 1 к.ч. олио 3 с.л. какао 2 бр. прах ванилия за крема: 500 мл. прясно мляко 1/2 ч.ч. захар 1 пакетче натурално пшенично нишесте за украса: 100 гр. шоколад 2 с.л. олио кокосови стърготини шоколадови пръчици фонданово цвете | |
В купа разбийте яйцата със захарта с бъркалка, докато бухне сместа. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Бъркайте до хомогенна смес. Разделете сместа на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията. В суха, сгорещена и намазнена с олио форма на сърце, сипвайте от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата и изпечете блат. По същия начин изпечете и втори блат. Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да не се получат бучки. Слепете блатовете с готовия крем. Намажете тортата и отгоре с крем. Разтопете натрошения шоколад с олиото в микровълнова фурна. Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини. Гарнирайте с фонданово цвете. |