www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 17 Октомври 2011

Ябълков щрудел

Необходими продукти
1 пакет готови кори за баница (500 гр)
1 кг ябълки
3 супени лъжици галета
200 гр смлени орехи
2 чаени лъжички канела
200 гр захар кристална
250 мл олио
200 гр пудра захар

Ябълките се обелват и настъргват на едро. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите, захарта и галетата, за да се "обере" влажността на ябълките. Тавата, в която ще се пече шрудела се намазва с олио. Вземат се две кори, намазват се с олио и плънката се разпределя отгоре (откъм късата страна на кората се слага плънка в единия край и още малко посредата) и се навиват на руло. Пече се в умерена фурна (200 градуса) около 30-40 минути. При сервиране може да се поръси с пудра захар или да се залее с горещ захарен сироп.