Публикувана от Виолета Матева на 24 Януари 2014
![]() | Необходими продукти 600 г пилешки дробчета 300 г стар лук 500 г домати 200 г печени чушки 1 ч л червен пипер 70 -100 мл олио чубрица щипка захар пресен магданоз 2-3 скилидки чесън 2-3 дафинови листа |
Дробчетата се измиват и се оставят да се отцедят. Лукът се нарязва, печените зелени чушки се нарязват на едри парчета. В загрято олио се запържват пилешките дробчета и се изваждат. В същата мазнина се задушават нарязания лук и печените чушки. Добавят се нарязаните домати, може и от консерва, 3 скилидки чесън, дафинов лист, 1 ч л червен пипер и се разбърква. Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и щипка захар заради доматите. Сосът се оставя да поври. Накрая се прибавят пилешките дробчета и нарязан магданоз. След като малко поври 4-5 мин. ястието е готово. Добър апетит ! |