Публикувана от Виолета Матева на 05 Февруари 2014
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 ч ч захар 1 к ч кисело мляко 1 ч л сода за хляб 1 пакет амонячна сода 1 к ч разтопена свинска мас или олио 600-700 г брашно кора от настърган лимон 1 ванилия за намазване: 1 жълтък захар за поръсване |
Замесваме тесто като първо се разбиват яйцата със захарта, добавя се киселото мляко с разтворена в него сода бикарбонат, разтопената мас, ванилията, настъргана кора от лимон и амонячната сода. Аз направих по два начина: Първият: Късат се топченца тесто и се оформя дълго фитилче, което се усуква на две през средата. Вторият: Оформят се топчета, но този път аз овалвам в смес от канела, захар и сусам. Нареждат се в намаслена тава, намазват се с разбит жълтък и се поръсва захар. Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор 25-30 мин до златисто. Направо са "да си оближеш пръстите" ! |