Публикувана от Диана Димитрова на 16 Февруари 2014
Необходими продукти 1,5 л прясно мляко 300 г захар 125 г краве масло 3 яйца 2 ванилии 40 г какао 120 г брашно 600-700 г какаови бисквити "Закуска" | |
Разбиваме яйцата и добавяме 200 мл от прясното мляко и брашното, като продължаваме да разбиваме. Останалото мляко се загрява заедно със захарта и ванилиите. На тънка струя се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят. Всичко се връща на котлона и се бърка непрекъснато, докато се получи много гъст крем. Оттегля се от огъня и се слага маслото. Кремът се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и хубаво се разбърква. Във форма за торта със свалящ се ринг се подрежда един пласт бисквити, които се покриват с кафяв крем, отгоре се слагат отново бисквити и следва бял крем, така се редуват пластове, докато свършат всички кремове (при мен се получиха 4 реда и завърших с бял крем). Оставя се в хладилник поне за 5 часа, след което се украсява по желание. |