Публикувана от Виолета Матева на 27 Февруари 2014
![]() | Необходими продукти 60 г масло 1 к ч захар 1 банан за кексовата смес: 2 големи яйца 1 к ч захар 3,4 к ч брашно 1 ч л бакпулвер ванилена захар Продуктите са за тавичка 22 см |
Разбиват се двете яйца със захарта, добавя се брашното с бакпулвера и ванилията. Разбърква се добре. Карамелизираме захарта и маслото на котлон в тавичката, в която ще печем, като се бърка непрекъснато, докато добие карамелен цвят. Бананът трябва да е нарязан предварително на кръгчета. Нареждат се върху карамела, сипва се кексовата смес и се заглажда отгоре. Печем в умерена фурна 180 градуса 25-30 мин до суха клечка. Изважда се като се обръща върху чиния, ако има залепнало парче плод не се притеснявайте, отлепете парченцата и сложете на сладкиша. Карамелът в тавата сложете на котлона с 100 мл вода да заври и разбъркайте докато се разтопи. После заливаме с този сироп сладкиша и оставяме да попие. Да ви е сладко ! |