Публикувана от Веселина Константинова на 17 Март 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 2 бр.яйца 1 ч.ч. мляко 1 с.л. без връх сода бикарбонат 2 бр. ванилия 1 ч.ч. захар 2 с.л.мед 1 к.ч. счукани орехи 100 гр. сушени плодове /боровинки, череши, стафиди/ брашно колкото поеме за кексово тесто за крема: 1 пакетче нишесте 500 мл прясно мляко 2 с.л.захар за глазурата: течен шоколад захарни цветчета за украса |
Угасете содата в киселото мляко. От изброените продукти направете кексово тесто и изпечете върху домакинска хартия до готовност. Оставете блата да се охлади. Направете крем нишесте по указания на пакета начин. Охладеният блат начупете на малки парчета. Прибавете от крема и разбъркайте, докато омекнат трохите. Направете топки. Потопете ги в течен шоколад и гарнирайте със захарни цветчета. |