Публикувана от Веселина Константинова на 06 Април 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 4 бр.яйца 1 ч.ч. захар 1 к.ч. смлени фъстъци щипка сода бикарбонат 100 гр меко масло брашно за гъсто кексово тесто 1-2 праха ванилия за сиропа: 1/2 ч.ч. вода 3 с.л.захар за крема: 2 пакетчета нишесте прясно мляко 1 к.ч. захар за гарниране: смлени бадеми фонданови цветчета захарни цветчета |
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете разтопеното масло, ванилията и брашното. Разбъркайте и прибавете содата и смлените фъстъци. Изсипете сместа в затоплена кръгла форма, застлана с домакинска хартия. Изпечете на 150 градуса до готовност. Оставете блата да изстине. Разрежете го с остър нож по средата, да се получат два блата. Сиропирайте с топъл сироп. Направете крема по указания на пакета начин. Намажете обилно с крем блатовете и сглобете тортата. Гарнирайте със смлените фъстъци и цветчета. |