Публикувана от Виолета Матева на 19 Април 2014
Необходими продукти 2 яйца 700 г брашно 1 ч. ч. захар 2 ванилии кора от лимон или портокал 3/4 ч ч кисело мляко с разбита 1 равна ч. л. сода бикарбонат 1 к. ч. разтопена мас или смесено мас и олио за намазване: 1 жълтък захар за поръсване 1 пакет амонячна сода | |
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавят се разтопената мас, киселото мляко шупнало от разбита в него сода, ванилии, амонячна сода, настъргана кора от лимон или портокал. Замесва се меко тесто. Разделя се на две топчета. Всяко се разточва на кръгла кора и се изрязват кръгчета с чашка. После през средата се прегъва на две. С ножица се нарязва на ленти, една за шията, оформя се глава и забождаме парченце стафида за око. Извива се шията на птицата като S. Нареждат се в тава върху хартия. Намазваме с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме захар. Печем в загрята фурна 170 градуса 20-25 мин. до златисто. Да ви е сладко ! |