Публикувана от cvetelina ivanova на 22 Април 2014
![]() | Необходими продукти 250-300 г леща 1 глава лук около 10 скилидки чесън 1 бр. морков 2 ч.л. червен пипер сол чубрица 1-2 бр. домати 1 бр. червена чушка 3-4 с.л. мазнина стрък целина 2 с.л. брашно |
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз. |