Публикувана от Виолета Матева на 17 Май 2014
![]() | Необходими продукти 5 яйца 250 г захар 250 г брашно 1 бакпулвер 6 с л олио 6 с л портокалов сок и настъргана кора 10 бр. ягодки 6 листенца пресен босилек 100 мл сл. сметана 100 г течен шоколад |
Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавя се олиото, портокаловия сок и настърганата кора, накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се с лъжица. Отделя се 1 ч. ч. от сместа и се разбива с течния шоколад. В намаслена и набрашнена форма за кекс сипваме от бялата смес и тук там от шоколадовата и така докато свършат. Печем в загрята фурна 170 градуса 45-50 минути до суха клечка. Изважда се и охлаждаме. С нож за хляб се срязва през средата и се намазва с предварително разбита сметна с 1 с. л. захар Захлупва се отгоре с втората половина. Намазва се слой сметана и се украсява с парченца ягодки и листа мента. Да ви е сладко ! |