Публикувана от Виолета Матева на 11 Юни 2014
![]() | Необходими продукти 2 ч. ч. ориз 1 морков 1 голяма тиквичка 200 г гъби 1 глава лук 100 мл олио 1 с. л. доматено пюре 1 ч. л. червен пипер сол на вкус черен пипер магданоз и пресен джоджен |
Тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, морковът също. Гъбите се почистват и нарязват на по-едри парченца. Загряваме олиото и запържваме нарязаната глава лук, добавят се ориза, моркова, гъбите, тиквичката и се задушават за кратко. Щом оризът смени цвета си добавям доматеното пюре, червения пипер, сол и подправките ситно нарязани, налива се вода да е над продуктите. Разбърква се и се оставя на много слаб огън до полуготовност на ориза. Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 мин. до готовност. Най -вкусната зеленчукова мусака, която съм приготвяла. Добър апетит ! |