Публикувана от Виолета Матева на 25 Юли 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 4 яйца 1 к ч захар 1 к ч брашно 1 ч л бакпулвер 1 с л какао за крема: 400 г студено прясно мляко 1 крем ягода готов за 3 мин 50 г течна сметна 1 с л течен шоколад за сиропиране: 1 к ч прясно мляко с 4 с л захар и ванилия 10 броя бисквити с масло 1 праскова, нарязана на парчета 100 г пъпеш, нарязан на парчета 1 желатин |
Разбиват се яйцата със захарта, добавяме брашното с бакпулвера. В широка правоъгълна тава сипваме 3/4 от бялата смес върху хартия за печене. В останалата кексова смес се добавя и разбърква какаото. Правим произволни шарки върху блата. Печем в загрята фурна 180 градуса 10-12 мин. Изважда се и обръщаме върху нов лист хартия, посипан със захар кристал, отлепва се старата хартия и се нарязва на 4 ленти. В продълговата форма за кекс поставяме стреч фолио. Приготвя се сиропа като се разбърква прясното мляко със захарта и ванилията. С четка се намазват лентите. Приготвя се крема. Разбива се студеното прясно мляко с крем ягода на д-р Йоткер, прибавяме отделно разбита сладка сметана. Приготвя се желатина и се добавя в двата крема. Разделяме крема на две части в едната разбъркваме с. л. шоколад да добие кафяв цвят. Поставя се една лента на дъното и две за дългите страни. В тесните поставих по 2 бисквити. Сипва се шоколадовия крем,отгоре се нареждат парчета праскова, следва ред сиропирани бисквити, ягодов крем и отгоре плод пъпеш. Захлупваме с последния блат с шарката нагоре, завива се с фолиото и отива в хладилник за 4-5 часа. Изважда се и се обръща в поднос, нарязваме и сервираме. Най-добро е на другия ден, за да се желира добре. Лек, приятен кекс само за лятото ! Да ви е сладко ! |