www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 23 Октомври 2011

Сос Тартар

Необходими продукти
350 г. майонеза
1 с.л. горчица
50 мл бяло вино или вода
1-2 щипки смлян черен пипер
3-4 бр. кисели краставички
1/2 малка глава лук
1 белтък от твърдо сварено яйце
Продуктите са за 500 г. сос.

Краставичките и белтъкът се нарязват на дребни кубчета и се смесват с майонезата. Прибавят се лукът, нарязан на ситно или настърган на ренде, виното и подправките. Вместо вино може да се сложи вода. Всичко се разбърква добре.

Сос Тартар се използва за заливка на варени и печени меса, птици, риба и яйца, може да се добавя към различни салати.