Публикувана от Виолета Матева на 30 Юли 2014
![]() | Необходими продукти 350 г кафяви бисквити 1 пудинг с варене ванилия 500 мл прясно мляко 5 с л захар за млякото 100 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите 1 с л разтопен шоколад за глазура листа прясна мента и ментови бонбони за украса настърган шоколад за поръсване |
В прясното мляко сипваме захарта и оставяме на котлона да заври. Пудингът се разбива с малка част от прясното мляко и се сипва при останалото мляко, бъркаме докато се сгъсти и сваляме от котлона. Във форма с падащо дъно нареждаме 1 ред бисквити, потопени в прясното мляко, отгоре крем, пак ред бисквити и крем и така докато се продуктите привършат. Оставя се формата в хладилника да стегне. Разтопява се течния шоколад с малко прясно мляко и заливаме тортата. Украсяваме с листа мента и ментови бонбонки. Отгоре се настъргва шоколад. Бързо и вкусно ! |