Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014
![]() | Необходими продукти около 500 гр. брашно 250 мл. прясно мляко 4 с.л. олио 7 гр. суха мая 1 с.л. сол 1 ч.л. захар за плънката продукти по избор: доматен сос кашкавал сирене-топено или не гъби шунка царевица и други |
В топлото мляко разтваряте маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покривате с фолио за свежо съхранение и оставяте около 15 минути, за да шупне маята. След това към сместа добавяте олиото и солта и прибавяте по малко от брашното, като се бърка/меси до пълното му поемане. Тестото не трябва да лепне. Готовото тесто намазвате с олио, за да не хваща коричка, и оставяте да втаса. Оформяте пиците, по желание може да ги намажете с разбит жълтък и капка олио и печете на 220 градуса. |