Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти Продукти за 4 порции 1 голяма салата 2 кисели ябълки 200 г синьо сирене 50 г орехи Дресинг 1 с.л. дижонска горчица 4-5 с.л. балсамов оцет 1 ч.л. мед 1/2 ч.л. ситно счукан сух кориандър 4-5 с.л. зехтин сол на вкус 4-5 с.л. вода |
Измийте ябълките, разрежете ги на четвъртинки и махнете семките. Нарежете ги на много тънки резенчета без да ги белите с новият Moulinex - Fresh Express. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги изсушете в слаба фурна докато станат хрупкави и златисти. Смесете горчицата, меда, кориандъра и солта. Налейте зехтина и разбъркайте. Постепенно добавете оцета, а накрая разредете с вода. Накъсайте листата на салатата и я подредете в чинии. Нарежете сиренето на кубчета, а ядките леко запечете в сух тиган. Разпределете ги върху салатите. Гарнирайте с резенчета ябълков чипс и залейте с дресинг. Съхранявайте чипса в буркани и гарнирайте с него различни салати, ястия и десерти. А докато е още топъл и пластичен може да оформите от него ябълкови розички, с които да украсите десерта си. Да ви е сладко! Рецептата и снимките са на Йоланта Делибозова, участвала в кулинарния конкурс за приложение на мини-резачката на зеленчуци за домашна употреба Moulinex Fresh Express. |