Публикувана от Виолета Матева на 04 Октомври 2014
![]() | Необходими продукти 1 кг пилешко месо 1 кг кромид лук 2 ч л червен пипер 600 мл топла вода 4-5 с л олио 2-3 бр. дафинов лист зърна черен пипер 1 глава чесън сол чубрица 1 с л брашно 1 ч ч домати консерва |
Лукът обелен се нарязва, а също и месото на парченца. В загрято олио се запържва лукът, добавя се месото и малко вода, задушава се докато пилешкото месо побелее. Прибавят се червения пипер, доматите и се разбърква. Овкусява се със сол, зърна черен пипер, дафинов лист и скилидки чесън небелени. Къкри на котлона до готовност на месото. Малко преди края брашното се размива с малко вода и се добавя към гозбата. След 4-5 минути сваляме от огъня. Поднася се с нарязан магданоз. Добър апетит ! |