Публикувана от Виолета Матева на 07 Октомври 2014
![]() | Необходими продукти 12-15 бр. камби 200 г гъби от буркан 500 г ориз 1 настърган морков 1 глава лук сол черен пипер къри 1 ч л червен пипер магданоз за соса: 2 с л масло 3 с л брашно 1 ч ч кисело мляко сосът от изпечените чушки |
В загрято олио се запържва нарязаният лук, добавям измитият ориз и се бърка докато стане стъклен на вид. Прибавят се нарязаните гъби, сол,черен пипер, къри, червен пипер и доливам малко вода. Щом плънката е готова се пълнят почистените камби и се нареждат в тавичка. Налива се 1-2 ч вода и малко олио. Печем в загрята фурна до готовност на ориза. В съд се запържва маслото, добавяме брашното да се позапържи. Долива се соса от изпечените чушки и подправки. Накрая се добавя киселото мляко и се бърка докато се получи гладък сос. Поднасяме камбите върху соса, поръсени с пресен магданоз. Добър апетит ! |