Публикувана от Виолета Матева на 04 Ноември 2014
Необходими продукти 1 пакет кайма Колбасо 1 глава лук 1 домат 3 средни картофа 1 морков 1 ролка фиде сол черен пипер чубрица застройка: 1 жълтък 1 к. ч. кисело мляко брашно за овалване | |
Каймата се овкусява и се омесва с нарязан лук и чубрицата. Оформят се малки кюфтенца и се овалват в брашно. В 1,5 л вряща вода се пускат нарязаните на парчета картофи, морков, лук. Прибавят се малките кюфтенца, нарязания домат и се овкусява със сол на вкус и щипка риган. След като картофите се посварят се прибавя и натрошеното фиде и се вари до готовност. Разбива се жълтъка с киселото мляко и след като супата се изключи и се охлади по малко се сипва застройката и се разбърква. Сервираме топла с нарязан пресен магданоз. |