Публикувана от Виолета Матева на 08 Ноември 2014
Необходими продукти 600 г свинско месо 2 големи глави лук 3 скилидки чесън щипка канела щипка чубрица 1/2 ч л мащерка 1/2 ч л червен пипер 5 с л зехтин 2 с л доматено пюре 100 мл червено вино сол и черен пипер на вкус гарнитура: 1 ч. ч. ориз 1 зеленчуков бульон | |
Смесват се счукания чесън, канела, червен пипер, мащерка, чубрица,1 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус и разбъркваме в малка купа. В тиган се загрява зехтин или олио и в него се запържват кубчета свинско месо. След като хванат хубав загар ги слагаме в отделен съд. В същата мазнина, ако е малко се сипва още 1-2 с. л., задушаваме нарязания на едри парчета лук. Щом добие златист цвят сипваме подправките и разбъркваме. Връщаме месото в тигана, добавяме доматеното пюре и виното. Разтваря се бульона с 1 л. вода и сипваме около 600 мл, течността да покрие месото и лука. Разбърква се, овкусяваме със сол и черен пипер. Вари се на тих огън до готовност на месото, ако е нужно се долива още бульон. През това време сваряваме ориза в подсолена вода и добавяме 1 с. л. масло. Сервираме кебапа с гарнитура ориз със соса от готвенето и поръсено с магданоз. Добър апетит ! |