Публикувана от Виолета Матева на 11 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 600 г свинско месо за готвене 1 кг картофи 2 глави лук 1 морков, нарязан на кубчета 1 червена чушка 100 г зелен боб консерва 1 ч л червен пипер 4 с л олио сол на вкус черен пипер риган къри |
Месото се нарязва на едри парчета, картофите обелени също се нарязват на едро и се поставят в тава. В загрято олио се запържва месото докато промени цвета си, сипват се нарязаните зеленчуци и боба отцеден и запържваме и тях. След 3-4 минути добавяме червения пипер, разбърква се и наливаме 600 мл топла вода. Овкусяваме със сол, черен пипер, риган, къри. Върху картофите сипваме зеленчуците. Печем в загрята фурна 200 градуса около 1 час докато изври повечето вода, но да остане и сос. Добър апетит ! |