Публикувана от Виолета Матева на 16 Ноември 2014
Необходими продукти 20 г мая 400 мл айран 1 ч л захар 1 ч л сол 2 с л зехтин 2 ч ч царевично брашно 3-4 ч ч бяло брашно семена (може да се направи само с бяло брашно) | |
В част от айрана се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Смесват се двата вида брашно в купа. В средата на брашното сипваме маята, останалия айран, сол и зехтин. Замесва се средно тесто и оставяме да втаса. Разделя се на малки топчета колкото ябълка и се нареждат в намаслена тава едно до друго на редове като се започне от 1, 2, 3, 4, 5 и се оформя цялата елхичка. Отгоре намазваме със зехтин или олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 - 35 минути до готовност. Вкусно, красиво и носи празнично настроение ! |