Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 1 пакет спагети (450 гр.) 400 гр. телешка кайма 1 глава лук 1 морков 1 стрък целина (зелената част) 3 скилитки чесън 1 буркан стерилизирани домати 200 ml червено вино зехтин 1 ч.л. захар 2 ч.л. сол 1 ч.л. риган черен пипер на вкус 1/2 връзка пресен магданоз 150 гр. сирене "Пармезан" (Parmigiano) или кашкавал Продуктите са за 4 порции |
Спагетите се варят в тенджера с вода, в която се слагат 1 ч.л. сол и 2 с. л. зехтин. В дълбок тиган с капак се слагат 50 ml зехтин, в който се задушава нарязаният на дребни кубчета лук. Добавят се ситно нарязаният морков и чесъна и продължава да се задушава. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да се раздроби и се пържи 5 - 6 минути. След това се слагат доматите, целината и магданозът, нарязани на ситно, риганът, захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън около 15 минути, при необходимост се добавя вино. Подправя се с около 1 ч.л. сол и черен пипер на вкус. Сварените спагети се сипват в чинии и върху всяка се поставя от соса, а отгоре се поръсва със сирене "Пармезан" или настърган кашкавал. Време за приготвяне на ястието - около 40 минути. |