Публикувана от Елена Пенчева на 25 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 36 бр. бишкоти 150 г шоколад 30 г захар 50 г масло или маргарин 1 ч.ч. кафе с 1 с.л. захар 4 бр. яйца 200 г сметана за украса: шоколадови пръчици шоколадови бонбони |
Шоколадът, маслото и захарта се разтопяват на водна баня. Дръпва се от огъня и се прибавят жълтъците един по един, като се бърка непрекъснато. Разбитите на твърд сняг белтъци внимателно се прибавят към шоколадовия крем. Бишкотите се топят в кафето и се подреждат в тортена форма, така че да прилепнат плътно една до друга. Запълва се формата, като се редят ред бишкоти, ред шоколадов крем (част от него се оставя за глазурата). Завършва се с бишкоти, обърнати с гладката част нагоре. Тортата се покрива с чиния и престоява в хладилник 1 нощ. Останалият крем също. Преди сервиране тортата се изважда от формата. Сметаната се прибавя към шоколадовия крем и с нея намазва тортата от всички страни. Гарнира се с шоколадови пръчици, шоколадови бонбони или каквото още ви дойде на ум. |