Публикувана от Виолета Матева на 27 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1 и 1/2 к ч захар 3 с л разтопено масло 1 к ч кисело мляко 1 щипка сода 1 ч л бакпулвер 1 к пълна чаша брашно 1 с л течен шоколад 1 к л канела 1 ч л какао кора от портокал щипка джинджифил шепа смлени орехи глазура: бял и черен шоколад, разтопени с 1 с л масло |
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавяме разтопеното масло, киселото мляко с разбита в него сода, настъргана кора портокал, какаото, шоколад, канела, джинджифил. Накрая се добавя брашното с бакпулвера и орехите. Разбърква се добре с вилица и сипваме в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печем в загрята фурна 170 градуса около 35 минути до суха клечка. Изважда се и се охлажда. В отделни съдове се разтопяват черния и белия шоколад с маслото и се залива кекса. Оставя се да стегне и се нарязва. Вкусен и ароматен кекс ! |