Публикувана от Виолета Матева на 30 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 100 г меко масло 150 г захар 1 яйце 1 ванилия 300 г брашно 2 ч л разтворимо кафе 2 ч л какао |
Яйцето, захарта и маслото се разбиват. Добавя се брашното и ванилията без кафето и какаото. Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 2 равни части. В едната се прибавят кафето, какаото и 3 ч л пудра захар с малко вода да стане на кашичка и се доомесва докато стане кафяво. Оставяме тестото в хладилник за 20-30 минути. Бялото и кафявото тесто се разделят на 4 топки. Всяко топче се оформя на фитил. Усукват се по един бял и един кафяв, нарязва се на парчета и се оформя бастунче. Нареждат се в намаслена тавичка и печем в загрята 180 градуса 10 минути, почти да останат бели. Много вкусни и красиви за Коледния празник ! |